Regényírás – mesterkurzus

Szerző MGY

  Regényírók interaktív, online mesterkurzusa

  Bármikor elkezdheted

  Ha itt vagy, valószínűleg már régóta arról álmodsz, hogy írsz egy regényt. Talán, már bele is kezdtél, talán írtál egy-két fejezetet, eljutottál valameddig, de aztán félbehagytad…  Vagy elkészültél, de magad is érzed, nem úgy sikerült, mint vártad.

  Pedig bárki írhat sikeres regényt.
  Csak meg kell értenie, mi tesz sikeressé egy regényt …

  A siker 1. titka

  Észrevetted már, hogy a kedvenc könyveid hasonló mintát követnek? Hogy a regény első negyedének a végén történik valami, ami miatt új irányt vesz a cselekmény? A főszereplőd kizökken a megszokott kerékvágásból, és az új helyzettel kell szembe  néznie ? Felismerted már, hogy a történet a közepén mindig valami nagyon erős fordulóponthoz ér? Hogy van egy váratlan csavar? A háromnegyedénél meg érezted már, hogy itt a mélypont a főszereplő számára, közeleg a vég, minden elveszettnek tűnik…? (Aztán persze mégse…vagy mégis…)

  A regény struktúrája az, ami mindent áthat. És mindent működtet. De nem ördöngösség. Ez ugyanis megtanulható!  A  sikerhez azonban más is kell.

  A siker 2. titka

  A struktúra mindent átható, de a tartalom a mindenható.

  Ezért a siker 2. titka te magad vagy, az író. Az a téma, gondolatsor, üzenet, koherens történetsor, amit regénnyé formálsz.

  Mert struktúra nélkül ugyan elvész a tartalom, de tartalom nélkül hiába való a struktúra. Épp ezért nem kell félned, nem kell tartanod attól,  hogy sablonos leszel. Hiszen nem a sablon, hanem a gondolataid által kel életre a regényed.

  Mit tanulsz meg és mit írsz meg?

  A mesterkurzus folyamán elmélyülnek a regényírói ismereteid. Megismered a regények szerkezetét. Megtanulod, hogyan lehet horogra akasztani az olvasót az első fejezetben. Képes leszel emlékezetes és markáns karaktereket létrehozni, erős konfliktusokkal és fordulópontokkal dolgozni. Tudni fogod, hogyan írj dinamikus és logikus cselekményt, hogyan alkoss autentikus párbeszédeket, miként tartsd a megfelelő  ritmust és ütemet.  Képes leszel egy olyan utolsó fejezetet írni, amely az olvasót nemcsak elgondolkodtatja, de arra is készteti, hogy másoknak is beszéljen  a regényedről.

  Minden megszerzett tudásodat azonnal alkalmazhatod is!

  A kurzus végére  megtanulod,

  hogy egy jó író olyan történetet ír az olvasónak,

  ∴ amelyben a cselekmény és a cselekedetek ugyan logikusak, de kiszámíthatatlan következményekkel járnak,

  ∴ amelynek a vége az olvasó számára ugyan hiteles és belátható, mégis meglepetést okoz.

  A regényíró mesterkurzus abban segít, hogyan alkalmazd az ennek elérésérhez szükséges technikákat.

  Itt az ideje, hogy elkötelezd magad a saját regényed mellett…
  Mert az egyetlen, aki meg tudja írni a történeted, az te vagy!

  Regényírás - interaktív online mesterkurzus

  Regényírók interaktív, online mesterkurzusa Bármikor elkezdheted Ha itt vagy, valószínűleg már régóta arról álmodsz, hogy írsz egy regényt. Talán, már bele is… Online kurzusok Regényírás – mesterkurzus European
  Szabad helyek: 4 fő Időtartam: Kurzus ára:
  Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

  Témakörök

  • Mentori segítséggel:
  • írsz egy átfogó és áttekintő szinopszist,
  • lépésenként megtervezed elejétől végéig a regényed,
  • megérted a maga mélységében, hogy mi a történeted mozgatóereje,
  • (követed a sikeres regények alapstruktúráját),
  • emlékezetes karaktereket alkotsz,
  • lebilincselő jeleneteket, fejezeteket írsz,
  • és megtanulod, hogyan tudod javítani, jobbá tenni a regényedet.

  Tudnivalók

  A mesterkurzus menete

  A világ bármely pontján élsz is – az online és interaktív kurzuson  könnyedén részt vehetsz, hiszen mindössze internetkapcsolatra és email címre van szükséged.

  Nyugodt otthoni légkörben, a saját tempódat követve építheted a regényedet. Hétről hétre haladunk, lépésről-lépésre, de ha kell, megállunk, korrigálunk... Időközben folyamatos elméleti útmutatást is kapsz, közismert művekből vett példákkal, magyarázatokkal. És minden modul, fázis végén meg is kell írnod a regényed egy-egy jelenetét. A tanult technikákat alkalmazva és az adott fikció- vagy struktúraelemekhez kapcsolódva.

  Egyedi előny

  Mentorként végig kifejezetten rád figyelek, a te regényedre koncentrálok, neked magyarázok, és a te felmerülő kérdéseidre válaszolok. Személyre szóló útmutatásokkal segítelek, támogatlak… tanítalak. Bármikor kérdezhetsz, írás előtt, közben, és utána. Folyamatos a kapcsolatunk.


  Népszerű kurzusok   Kreatív írás    Regényírás   Magazin-újságírás


  A jeleneteidet részletesen elemezzük, értelmezzük. Megbeszéljük, mi az erősséged, hol kell fejlődnöd, mire kell figyelned akár a stílus, akár a történet, akár a karakterek szempontjából.

  Nem kell kapkodnod, nem sürget az idő, a saját tempódban és ráfordítható szabad időd szerint haladhatsz. Persze, hasznosabb, ha nem húzod, mint a rétestésztát… neked hasznosabb, hiszen a tanultak és a technikák így könnyebben kapcsolódnak és épülnek egymásra.

  Hogyan jelentkezhetsz?

  Ha be akarsz iratkozni a regényíró mesterkurzusra, akkor kattints itt a ⇒ Jelentkezz most gombra... A jelentkezési lap elküldését követően megírjuk a további teendőket és részleteket.

  Információk

  Képzés:  A képzés egyénre szabott, a legfontosabb célja a konkrét regényötlethez vagy regényhez igazodó haladás. ♦ Képzés jellege: egyéni, online, email ♦ Időtartama: 12 hét ♦ Kezdete: folyamatosan lehet jelentkezni, mivel egyéni a képzés. Most 2 szabad hely van ♦ Az online  kurzus ára:  69.000 Ft. ♦ Elérhetőség:  dr. Mezővári Gyula, 20 462 9029 / [email protected]

   Ez is érdekelhet