Regényíró kurzus

Népszerű kurzusok   Kreatív írás  Kreatív írás & olvasás  Regényírás   Történetépítés  Magazin-újságírás

Interaktív online kurzus regényíróknak

Hogyan írjunk regényt könnyen, szenvedélyesen, ügyesen?
… most kezdődik!

Könyvet írni olykor ijesztőnek tűnik, sőt már annak megtanulása is.
Pedig csak látszólag az.

Kaland, krimi, sci-fi, fantasy, romantikus…? Nem maradsz magadra az első könyved írásakor. Ez nem egy off-road utazás, ahol nincs térkép, nincsenek jelzőtáblák, és nincs senki, aki útbaigazítson, hogy célba érj.

Támaszkodhatsz egy elfogulatlan és kizárólag rád figyelő kurzus útmutatásaira, hogy megismerve a megfelelő eszközöket és technikákat, könnyebben írj és javítsd az írásod szerkezetét és stílusát.

Ismerd fel, hogy mikor kell alkalmaznod a megszerzett tudást, de ne engedd, hogy a szabályok
és elméletek akadályozzanak.

Megtanulhatod, hogyan valósítsd meg a regényötleted, és hogyan lehet az ötletedből eredeti ötlet. Elkezdheted megalkotni a regényed szilárd szerkezetét, fejlesztheted az írói stílusod is, hogy megtanuld magával ragadni az olvasód.

Tematika

1. Konfliktus. Mitől lesz kíváncsi az olvasó a regényedre? Konfliktus = karakter + cél + akadályok. Alapkonfliktus és mini konfliktusok. Miért kellenek a külső-belső mini konfliktusok?

2. Karakter. Mikor érdekli az olvasót a főszereplőd (protagonista). A karakterképzés öt klasszikus eleme. Mi a szerepe a regényben az antagonistának, az ellen-főszereplőnek. Nézőpontok: a főhős szemszöge.

3. Tétemelés. Minden figyelemre méltó történetnek van valami tétje. Egy fikcióban a tét és a tétek emelése az, ami egyre izgalmasabbá teszi a történetet, és egyre feszültebbé a dolgok állását. Miként emelheted a téteket…?

4. Feszültség fokozása. Hogyan ellenőrizheted, hogy elég szilárd és feszültségkeltő a történeted? Az atmoszféra ereje, a fordulatok és meglepetések szerepe. Mi az a hamis riadalom? És mi az a csehovi puska? A tétemelés és feszültségfokozás módszerei.

5. A tempó. Mi lassítja feleslegesen a történeted, és mikor érdemes lassítani. Mi gyorsítja a történeted, és hogyan? A regény ritmusának hatása a történetre és az olvasóra. A késleltetés módszerei.

6. A regény kezdete. Mi az a horog, és hogyan akad az olvasóba? Mikor írd meg a regény elejét? Kezdéstípusok.

7. Helyszín. A helyszín kiválasztása. A karakter és a helyszín/ek kölcsönhatása. Mi az szerepe a leírásnak, és miért baj, ha csak dekoráció?

8. Dialógus.  A jó dialógus előreviszi a történetet. Fontos karaktervonásokat fed fel. Mitől reális és mitől erőltetett egy párbeszéd?

Minden egyes témakörhöz kapcsolódóan egy megírandó feladatot is kapsz, egy-egy jelenetet kell kidolgoznod, amit tüzetesen megbeszélünk.

** BÓNUSZ! ⇒ A kurzus végén kapsz egy olyan munkalapot, részletes útmutatót, amelynek segítségével lépésről lépésre felépítheted a történetedet, regényedet…

Hogyan működik a kurzus?

Az online kurzuson – a világ bármely pontján élsz is – könnyedén részt vehetsz, hiszen mindössze internetkapcsolatra és email címre van szükséged. Az online kurzus email-váltásos módszeren alapul. Hetente  szakmai útmutatást és egy azzal összefüggő összetett feladatot küld számodra az irodalmi mentorod, Mezővári Gyula –  a kurzus idején vele állsz kapcsolatban.

Az online kurzus  ideje alatt heti egy-egy lépéssel közelebb jutsz a megírandó regényedhez. Amikor megoldottad és megírtad, máris küldheted vissza. Minden feladatot részletesen értékelünk és írásban meg is beszéljük, a feladatokkal kapcsolatban bármikor előzetes kérdéseket tehetsz fel. S persze az elkészült írások megvitatására is van lehetőséged.

“Az Ön segítségével jöttem rá arra, hogy mitől működik egy jó regény/film. Mi az, ami ott volt mindig a szemem előtt, csak nem tudtam rendszerezni. ” / Cz. Katalin

„Húú, nagyon tetszett az első feladat, alig várom a másodikat…” / N. Fanni

„Köszönöm a kurzus minden leckéjét, sokat tanultam. / S. Éva

„Az első könyvemet magánkiadásban adtam közre. Aztán elvégeztem a kurzust, és már tudom, hogyan nem kellett volna  írnom, és hogyan kell… Szóval a csalódásomba végül valami megkönnyebbülés és öröm is vegyült, köszönöm.” / H. Ádám

„Ez a tanfolyam elképesztően jó.” / A. Krisztián

“…nagyon szépen köszönöm a tanácsait, észrevételeit, javaslatait. Meg voltam elégedve a tanfolyammal. ” / K. Éva

„Még soha senkitől nem tanultam ennyit. Mert maga tanított meg igazán gondolkodni…” / B. Zsuzsa

“… ne csak a sajátodként tudd szemlélni, amit írtál, hanem úgy is, ahogyan a többiek, ahogyan az olvasó. Mert úgy veszed észre a hibáit. Köszönöm. Ez egy óriási felismerés volt. ”/ M. Alex

“Nem hittem volna, hogy egy irodalmi stúdió ennyire képes hatni az irodalmi gondolkodásomra és az írásomra. / V. Júlia

⇒ Nézd meg mások véleményét is…

Jelentkezés 

A kurzus jellege:  a kurzust azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy regényt írni, de nem tudják, hogyan fogjanak hozzá, nem ismerik az alapvető szabályokat és technikákat, és nem ismerik azokat a csapdákat sem, amelyekbe szinte minden kezdő író beleesik.
És azoknak is ajánljuk, akik már belevágtak egy regény írásába, de úgy érzik elakadtak, eltévedtek, és nem elégedettek a regényük felépítésével, menetével. Bizonytalanok a dialógusok erejében, a konfliktusok egymásra épülésében vagy a feszültségteremtésben. A kurzus ideje alatt a mentorod folyamatosan segíti és értékeli a megoldásaidat és írásaidat.

Időtartam:  12-14 hét, egyéni tempótól függően
Kezdete: folyamatosan lehet jelentkezni, mivel egyéni a képzés

Létszám:  jelenleg 3 szabad hely van
A kurzus ára: 39.900 Ft.
Elérhetőség:  dr. Mezővári Gyula, 20 462 9029 / [email protected]

 Ha részt kívánsz venni a regényírásprózaírás kurzuson, itt jelezheted szándékodat, és itt regisztrálhatsz előzetesen. A jelentkezést követően megírjuk a további teendőket és részleteket. 

Itt jelentkezhetsz

Népszerű kurzusok   Kreatív írás  Kreatív írás & olvasás  Regényírás   Történetépítés  Magazin-újságírás