Főoldal Online kurzusok Regényírás

Regényírás

Admin: MGY

Egyéni, interaktív online kurzus regényíróknak 

Bárki írhat sikeres regényt.
Csak meg kell értenie, mi tesz sikeressé egy romantikus, akció vagy fantasy regényt …

Egy jó ötlet vagy téma, egy idejében ható inspiráció gyakran elég ahhoz, hogy fellángoljon a vágy: ezt meg kell írni. És az író nekiáll… ír… lázas örömmel… aztán lassan alábbhagy a lelkesedése, vagy hirtelen megáll. És azt kérdezi magától: eddig eljutottam, de most mit írjak? Mi a fenét írjak? Hogyan folytassam… és nem érti, miért akadt meg, miért apadt a lendülete, és lassult le a cselekménye, a története…

Mit tanulsz a kurzuson?

A regényíró kurzus abban segít, hogyan megértsd, mikor és hogyan működik egy regény és mikor és hogyan nem, és abban is segít, hogyan sajátítsd el és alkalmazd a sikeres regényíráshoz szükséges technikákat.

Flannery O’Connor egyszer azt mondta: ” A legtöbb ember tudja, mi az a történet. Egészen addig, amíg le nem ül, hogy írjon egyet.”

A kurzus folyamán megismered a regényírás alapelemeit: karakteralkotás, nézőpontválasztás, cselekményépítés, konfliktusgenerálás, párbeszédírás, helyszínválasztás.

♦ Megtanulod, hogyan lehet horogra akasztani az olvasót az első fejezetben. ♦ Megtanulsz emlékezetes és markáns karaktereket létrehozni, erős konfliktusokkal dolgozni, dinamikus cselekményt írni, autentikus párbeszédeket alkotni, s a megfelelő ütemet és ritmust tartani. ♦ És egy olyan utolsó fejezetet írni, amely az olvasót nemcsak elgondolkodtatja, de arra is készteti, hogy másoknak is beszéljen  a regényedről.

Elméleti útmutatást kapsz példák sokaságával, majd a feladatlapok végén egy-egy feladatot is az éppen megismert fikcióelemhez kötődve. Ezáltal a tanultakat azonnal alkalmazhatod is a megírandó regényedre. Akár romantikus, akár fejlődés-, akár akció, akár fantasy regényt is írsz.

A megoldásaidat tartalmi és formai szempontból mindig közösen értékeljük és elemezzük, rámutatva a hiányosságokra, és a jobb megoldások lehetőségeire.

Mire van ehhez szükséged?

Két dologra: akarj egy regényt írni és légy hajlandó tanulni.

Regényírás - interaktív online kurzus

Egyéni, interaktív online kurzus regényíróknak  Bárki írhat sikeres regényt. Csak meg kell értenie, mi tesz sikeressé egy romantikus, akció vagy fantasy regényt… Online kurzusok Regényírás European
Szabad helyek: 4 fő Időtartam: Kurzus ára:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Témakörök

 • A történet felépítése
 • A regénystruktúra elemei
 • Karakter és konfliktus
 • A hatékony jelenetek titka
 • Konfliktus, rejtély, felfüggesztés
 • Feszültségteremtés és tétemelés
 • Nézőpontok meghatározása
 • Hiteles dialógusok
 • Hangnem és stílus
 • Leírás és helyszín
 • Regénykezdés, horog
 • Könyvkiadás

Tudnivalók

A kurzus menete

A világ bármely pontján élsz is – az online és interaktív kurzuson  könnyedén részt vehetsz, hiszen mindössze internetkapcsolatra és email címre van szükséged.

Nyugodt otthoni légkörben, a saját tempódat követve végezheted el a regényíró kurzust. Hétről hétre kapsz emailben egy feladatlapot, elméleti útmutatással, közismert művekből vett példákkal, magyarázatokkal.

A feladatlapok végén pedig egy-egy megírandó feladatot találsz. A tanult technikákat alkalmazva és az adott fikcióelemekhez kapcsolódva kell írnod egy regény-jelenetet vagy történetet.

Egyedi előny

Mentorként végig kifejezetten rád figyelek, a te írásaidra koncentrálok, neked magyarázok, és a te felmerülő kérdéseidre válaszolok. Személyre szóló útmutatásokkal segítelek, támogatlak… tanítalak. Bármikor kérdezhetsz, írás előtt, közben, és utána. Folyamatos a kapcsolatunk.

A történeteidet és jeleneteidet részletesen elemezzük, értelmezzük. Megbeszéljük, mi az erősséged, hol kell fejlődnöd, mire kell figyelned akár a stílus, akár a történet, akár a karakterek szempontjából.

Nem kell kapkodnod, nem sürget az idő, a saját tempódban és ráfordítható szabad időd szerint haladhatsz.

Hogyan jelentkezhetsz?

Képzés jellege: egyéni, online, email – részletes útmutatással és egyénre szabott értékeléssel
Időtartam: 12 hét
Kezdete: egyéni a képzés, folyamatosan lehet jelentkezni. Most 4 szabad hely van.
Az interaktív online kurzus ára: 59.900 Ft
Kurzusvezető: dr Mezővári Gyula, 20 462 9029 / [email protected]

Ha be akarsz iratkozni a regényírás-kurzusra, akkor kattints ide JELENTKEZEM... A jelentkezési lap elküldését követően megírjuk a további teendőket és részleteket.

Mentortálak írták:

"Végül találtam valakit, aki olyan tanfolyamot hirdetett, ami megfelelt az általam optimálisnak vélt kritériumoknak, és jelentkeztem... megnevezném az akkori mesteremet, Mezővári Gyulát, mert neki köszönhetem az első komplett novellámat, a Könnycsepptörténetet, ami még abban az évben megjelent a Magyar Radír című antológiában." / Interjú részlet / Könyvmolyképző / Bálint Erika: ⇒ Adj esélyt! című regényének megjelenése alkalmából.

” Rengeteget segített az elmúlt időkben. Hamarabb rájöttem dolgokra, amelyekhez nekem, egyedül hónapok kellettek volna. És ez nagyban segített a történet megformálásában. A regényemet a kiadó beválogatta a legjobb 12 közé... “/ C. H. Piroska

“Honnan tudott közben olyan dolgokat, amikről nem is írtam… ?”/ D. Zsuzsa 

“... mgy segítségével jöttem rá arra, hogy mitől működik egy jó regény. Mi az, ami ott volt mindig a szemem előtt, csak nem tudtam rendszerezni. ” / Cz. Katalin

„Húú, nagyon tetszett az első feladat, alig várom a másodikat…” / N. Fanni

„Köszönöm a kurzus minden leckéjét, sokat tanultam. / S. Éva

„Ez a tanfolyam elképesztően jó.” / A. Krisztián

“…nagyon szépen köszönöm a tanácsait, észrevételeit, javaslatait. Meg voltam elégedve a tanfolyammal. ” / K. Éva

“Hiányozni fognak a levelei, de az élet már csak ilyen. Mindenesetre nagyon köszönöm.” / B. László

“Sok olyan technikát sajátítottam el, ami más meglátásba helyezte az eddigi írásaimat. Ezek által, remélem, élvezhetőbb, izgalmasabb regényt sikerül írnom. Még egyszer köszönöm!” / F. Bea

“… ne csak a sajátodként tudd szemlélni, amit írtál, hanem úgy is, ahogyan a többiek, ahogyan az olvasó. Mert úgy veszed észre a hibáit. Köszönöm. Ez egy óriási felismerés volt. ”/ M. Alex

 Olvasd el mások véleményét is...

Ez is érdekelhet