Íróműhely novellák

# Ez itt az Íróműhely Novellák & feladatok rovata, ahol a kreatív írás online kurzuson született novellákból adunk közre néhányat:

Kedvcsinálónak.

Ebben a rovatban olyan stílusgyakorlatok,  novellák olvashatók, amelyek a kreatív írás kurzus befejező szakaszában készültek. Abban a szakaszban, amikor a kurzus résztvevői már nem csak spontán tehetségükre és ösztönös tudásukra támaszkodva írtak – abban a szakaszban, amikor már ismerték a fikció-írás azon elemeit és szabályait, amelyekkel minden kezdő rónak tisztában kell lennie.

♦ Mi volt a feladat?
Írj egy rövid történetet, amelynek az utolsó sora: Veszett fejsze nyele

G. Szabó Kata: Disznósajt reggelire

♦ Mi volt a feladat?
Egy fiú és egy lány egy vasútállomáson vár a vonatra. Egy távolabbi városba mennek – abortuszra. Írd meg a jelenetet, de úgy, hogy sem az abortusz, sem a gyerek szót nem írhatod le a novellában.

Kertai István: Keresztrejtvény  

 ♦ Mi volt a feladat?
Karaktered beül egy kínaiba, kap egy szerencse sütit is, kibontja és ezt olvassa: „Az Ön élete veszélyben van. Ne mondjon semmit senkinek. El kell hagynia a várost, azonnal, és soha nem térhet vissza. Ismétlem: senkinek ne mondjon semmit…” Írj egy rövid történetet.

Málik Mónika: Egy darabka mennyország

 ♦ Mi volt a feladat?
Írd meg azt a jelenetet, amelyben egy férfi és egy nő véglegesen szakít egymással.

Péter Kinga Fruzsina: Az ablak

 ♦ Mi volt a feladat?
Hazafelé tart a karaktered, az utcán lát egy garázs-kiárusítást, megáll, és vesz egy szép vázát, hazaérve derül ki, hogy abban a vázában laknak, nem váza, hanem urna… Írj egy rövid történetet.

Podholiczki Edina: Abigél

 

Ha be akarsz iratkozni a Kreatív írás kurzusra, akkor kattints az  Itt jelentkezhetsz gombra. A jelentkezési lap elküldését követően megírjuk a további teendőket és részleteket

 

Népszerű kurzusok  ♦ Kreatív írás  ♦  Regényírás  ♦  Utazz és írj! ♦  Magazin-újságírás