Kiss Edina: Otthon

♦ Mi volt a feladat?
Gondold végig az elmúlt két hetedet. És válassz ki egy eseményt – és azt alakítsd át fikcióvá. Vagyis írj az eseményből egy apró novellát, történetet.

 

Fáradtan ülök le a gyerekheverőre. Nézem a berendezett szobát és várom, hogy megérkezzen. Szakasztott úgy néz ki, mint az előző szobája, és szinte milliméterre ugyanakkora.   

A csengő élesen hasít gondolataimba.

– Anya!- ugrik nyakamba Lili, ölel át vékonyka karjaival, az sem zavarja, hogy a plüss nyuszi a parkettára hull. – De szép az új lakás! – csodálkozik rá a nappalira. –  Mama mesélte, hogy mééég szebb, mint a régi. Hol az én szobám?

– Az enyém mellett. Egymás mellett fogunk aludni, mit szólsz? Futás! – kapom el kis tenyerét és szaladni kezdünk a szobájáig.

– Jé! – áll meg a küszöbön, – ez pont olyan, mint a régi. Építsük meg Csipkerózsika kastélyát! –  és már veszi is le a legós dobozt a megszokott helyéről.

Megnyugszom. Legózunk, fellapozzuk a kedvenc mesekönyveket, zsírkrétával rajzolunk a táblára. Belakjuk az új szobát, mintha mi sem történt volna. Este megmelegítjük a borsófőzeléket és halrudakat ropogtatunk hozzá, pont úgy, ahogy szereti. A fürdőszobában előkerül a kedvenc habfürdő és bajuszt rajzolunk magunknak a tükörre. Lili ragyog a jókedvtől. Megágyazunk és elmondjuk a plüss nyuszi kedvenc meséjét. Háromszor is. Lili kéri, hogy melegítsem meg a mézes tejet. Mire visszaérek az esti bögréjével, felöltözve találom, ahogy éppen gyömöszöli bele a nyulat a hátizsákjába.

–  Mit csinálsz drágám? – térdelek le mellé értetlenül.

– Anya – néz rám fáradtan és nagyot ásít – , most már álmos vagyok. Menjünk haza!

 

Ha be akarsz iratkozni a Kreatív írás kurzusra, akkor kattints az  Itt jelentkezhetsz gombra. A jelentkezési lap elküldését követően megírjuk a további teendőket és részleteket

 

Népszerű kurzusok  ♦ Kreatív írás  ♦  Regényírás  ♦  Utazz és írj! ♦  Magazin-újságírás