Műbírálat & kéziratszerkesztés

Miért van szükséged elfogulatlan szerkesztőre?

Amikor megmutatod a kéziratodat vagy annak részletét a barátaidnak, a családodnak, esetleg a munkatársaidnak, biztosan megdicsérnek és megveregetik a vállad. És miért is ne? Hiszen ők tanúi voltak annak, mennyi időt és energiát, mennyi szenvedélyt öltél az írásba, készülő művedbe.

Ők azok, akik ismernek, ám éppen ezért elfogultak. Nem tudják, és tán nem is akarják igazán objektíven és olyan rálátással olvasni és véleményezni a kéziratodat, ami abban segítene, hogy sikeres legyen az olvasók körében és a könyvpiacon. Úgyhogy, és komolyan, hálásan köszönd meg anyádnak, hogy végigolvasta a regényedet és a végén biztatóan megsimogatta a fejedet, aztán keress egy szerkesztőt.

Ezért van szükséged egy profi szerkesztőre:

♦ A tapasztalt szerkesztő alaposan elolvassa a kéziratodat.
♦ Értékeli annak eladhatóságát, meghatározva a piaci helyét.
♦ Elemzi az írásod lényegi elemeit, a műfaj sajátosságainak való megfelelést, a cselekményt, annak logikai következetességét, a párbeszédeket, a karakterek kiforrottságát, valamint az írásműved szerkezeti felépítését és koherenciáját.
♦ Stilisztikai útmutatás is nyújt, hogy közel tökéletesre csiszold a munkádat.

Befejezted a regényed?

Izgatott vagy és egy kicsit ideges is, máris megosztanád az írásod az egész világgal…? Akkor itt az idő, hogy megbizonyosodj róla, valóban készen áll-e arra, hogy közzétedd és megoszd a művedet másokkal.

Műbírálat & kéziratszerkesztés:

1.  Küld el a kéziratod egy hosszabb részletét, maximum 20 000 karaktert. Ezt követően megbeszéljük, hogy a kéziratod van-e már olyan állapotban, hogy megérett a műbírálatra, tudunk-e segíteni.

⇒ Ez az első mozzanat nem kerül semmibe.

2. Ezt követően, ha szerkesztésre alkalmasnak véljük a kéziratodat, szerkesztői szemmel el is olvassuk a regényedet.

Mire figyelünk?

Olyan karaktereket alkottál-e, amelyek fogva tartják az olvasót és érdekli a sorsuk? Változnak-e és hogyan a regényed folyamán?
Mennyire koherens és következetes a regényed cselekménye és szerkezete?
Túl gyors vagy túl lassú a regényed tempója? Kivált-e olyan érzelmi hatásokat, amelyre számítottál?
Kinek a története a regényed, helyesen választottad-e ki a nézőpontot, és tartod-e magad hozzá, vagy alkalomszerűen kevered?
Elég hitelesek a párbeszédek? Hiányosak vagy szellemesek? Fejlődik a regényed és a főhősöd a párbeszédek mentén – vagy a párbeszédek csak illusztrációk?

A visszajelzéseimből megtanulható technikák jól szolgálnak majd a következő 3 regényed írásakor is. Hiszen konkrét javaslatokat kapsz arra, hogyan javíthatod a kéziratodat, és hogyan válhatsz jobb íróvá.

A tapasztalatainkról egy 8-10 oldalas, részletes összefoglalót kapsz, konkrét példákkal. Nem csak az írói erényeidre mutatunk rá, hanem az esetleges fogyatékosságokra és hiányokra is. Ezzel párhuzamosan javaslatokat is teszünk, hogyan tudod ezeket- a saját látásmódod szerint – korrigálni, javítani.

Arra törekszünk az összefoglaló értékelés írásakor, hogy a lehető legtöbb segítséget nyújtsuk számodra. Egy héten belül választ kapsz.

Jelentkezés

Könyvszerkeszés: górcső alá vesszük, dramaturgiailag elemezzük a  történetet, a cselekményt, a karaktereket, a regény felépítését, tartalmi és formai elemeit.
Időtartama:  8 nap alatt elkészítjük a műbírálatot, ezt követően 2 hétig még kapcsolatban maradunk, hogy a felmerülő kérdéseidre kimerítő válaszokat kaphass.
Az online könyvszerkesztés ára:  
minden megkezdett  ív vagyis 40 000 karakter műbírálata 5000 forint / pl. 7 ív, azaz 280 ezer karakter 35 000 forint 
Kurzusvezető: 
dr Mezővári Gyula, 20 462 9029 / [email protected]

 


Ha szükséged van kéziratbírálatra, akkor kattints az  Itt jelentkezhetsz gombra. A jelentkezési lap elküldését követően megírjuk a további teendőket és részleteket


 

⇒ Népszerű kurzusok  ♦ Kreatív írás  ♦  Regényírás  ♦   Magazin-újságírás