Öt feladat kezdőknek

Népszerű kurzusok   Kreatív írás   Regényírás   Cselekményírás  Magazin-újságírás

Íme, öt téma. Ha kedved tartja, meg is írhatod.

Írd meg az egyik témát. 


1.) Karaktered egy külföldi nyaralás ideje alatt megismert új barátjától/barátnőjétől egy gyönyörű festményt kap.  Nagyon örül neki, otthon rögtön ki is akasztja a nappali falára. Ám néhány nappal később meglepődve látja az újságban, hogy a rendőrség azt a képet keresi, amit ajándéka kapott, s amit egy múzeumból loptak el… Mit tesz a karaktered? Mi fog történni?

2.) Hazafelé tart a karaktered, az utcán lát egy garázs-kiárusítást, megáll, és vesz egy szép vázát, hazaérve derül ki, hogy abban a vázában laknak, nem váza, hanem urna…  Mit tesz a karaktered? Mi fog történni?

3.) Otthon ülsz a kanapén, nézed a tévét, a tekinteted a kisasztalra téved, hát egy átvételi elismervény hever az asztalon. Tudod, hogy nem te tetted oda. Egyedül élsz. Mi ez a nyugta? Hogyan került a kisasztalra?

4.) Karaktered ajándékba kap egy macskát. Csak az a bökkenő, hogy a karaktered nem szereti a macskákat. Így aztán még aznap beviszi egy menhelyre. Ám másnap reggel, amikor a karaktered felébred, ott várja a macska az küszöbön. Vajon csak álmodta mindezt a karaktered, vagy a macska azért jött vissza, hogy bosszút álljon, vagy…

5.) A karaktered a nővére, Ivett számítógépét használja, munka közben egy email érkezik egy Alex nevű férfitől. A férfi a mailben bevallja Ivettnek, hogy titokban évek óta szereti… A mail olyan érzelmes, annyira magával ragadó, hogy karaktered úgy dönt, ezt az embert meg akarja ismerni és meg akarja szerezni magának  (Ivettet nyilvánvalóan nem érdekli Alex) …Mi fog történni? Mit tesz a karaktered…

Írj örömmel!

 

Népszerű kurzusok   Kreatív írás   Regényírás   Cselekményírás  Magazin-újságírás