Magazin-újságírás

Népszerű kurzusok   Kreatív írás   Regényírás   Cselekményírás  Magazin-újságírás

Írj magazincikket!
Interaktív online kurzus kezdő újságíróknak

Újságírónak lenni könnyű. Újságírónak lenni nehéz. Na, akkor most melyik?

Az újságírók világa ma már nem egy zárt és arisztokratikus csoport, bekopogtathatsz személyesen vagy online bármely szerkesztőségbe, felajánlhatod híreidet, témáidat, meg is írhatod… Az a kérdés: közlik-e. Ha mégsem, még mindig ott van a blogod vagy a fórumok.  Ahol nyilvánosságra lelhetsz.

Persze mindenki a közismert lapok, magazinok és portálok szerzője szeretne lenni. Ehhez azonban nem elég az ütős téma, és önmagában nem elég a jó fogalmazáskészség… Hogy mi mindent kell még tudnod, ezt tanulhatod meg és sajátíthatod el az újságíró-kurzuson.


“Tényleg megjelent?! Húú, köszönöm, nem is gondoltam, hogy ilyen jót tudok írni. Most aztán igazán megjött a kedvem, eddig egy kicsit féltem is, mert sokszor olyan szigorú. De megérte… “/ T. Viktória


Azoknak szól ez a kurzus, akik a print vagy online médiában szeretnének külsősként vagy később belső munkatársként dolgozni. Célja, hogy megkönnyítse a szakmába való belépést, hogy megmutassa, hogyan lehet karriert indítani szabadúszó újságíróként akár a print, akár az online médiumokban.

Online, referenciaértékű publikálási lehetőség a stúdium ideje alatt. 

Mentorod napilapos lapszerkesztőként, bulvár és életmód tematikájú hetilapos, valamint diplomáciai és tudományos ismeretterjesztő tematikájú havilapos főszerkesztőként dolgozott, s most online magazinok főszerkesztőségeit vezeti…

Az újságíróképzés tematikája

Modern újságírás – Átfogó bevezetés a modern újságírás gyakorlatába. Mi a szabadúszó újságíró? Az online és print médiapiac. Mit akar az újságíró, mit várnak el a szerkesztők és mire kíváncsiak az olvasók. Az újságíró jogi és erkölcsi felelőssége. A sajtószabadság lehetőségei és korlátai.

Sajtóműfajok – Sajtóműfajok és azok klasszikus valamint online jellemzői. A tényközlő műfajok hatásmechanizmusai, cím és intro-lead, a piramis elv és változatai. Az egyes műfajok szerkezete és felépítése. Interaktivitás, hipertext és hipermédia. A stílus hozzáadott értéke. A stílushibák tartalomromboló hatása.

Ötlet-téma-megírás – Mitől lesz egy hir-story-ötlet életképes, hogyan döntsd el, hogy mit kezdhetsz vele. Hogyan alakul egy ötlet-téma valamely újságírói műfajjá, és miért pont azzá. Miként lehet életre kelteni. Hol a helye az egyes műfajokban az újságírónak, és mi a feladata, szerepe. Gonzó és bulvár újságírás. Hogyan összpontosíts az írás céljára.

Magazin cikkek írása – Magazincikkek írása és készítésük szabályai. Témaválasztás, felkészülés, pr hatások kivédése, a cikkek szerkezete, stílusa, hitele.

Interjú – Az interjúkészítés jellegzetessége és szabályai. Speciális felkészülés, mikor nyílik meg az interjúalany, gyilkos kérdések, a megírás szabályai, ellenőriztetés. Objektivitás és személyesség, értékítélet és közvetítés.

Publikálás – Hogyan add el az ötleted és az írásodat. Tájékozódás: melyik médiumnak hogyan add el a témád, és hogyan írd meg, hogy be is fogadják. 

A kurzus végén egy oklevelet is kapsz, amely elismeri és igazolja, hogy sikerrel elvégezted az újságíró-műhely kurzusát.

Hogyan működik?

Az online kurzuson – a világ bármely pontján élsz is – könnyedén részt vehetsz, hiszen mindössze internetkapcsolatra és email címre van szükséged. Az online kurzus email-váltásos módszeren alapul.

Az online kurzus  ideje alatt heti egy összetett feladatot küldünk, elméleti útmutatással és azt követően részletes értékeléssel…

A kurzus ideje alatt mailben lehetősége van a hallgatónak a feladattal összefüggésben kérdéseket is feltenni, valamint a visszajelzésekre reagálni vagy azt megvitatni. A kurzus hallgatóinak lehetőségük van több skype-os személyes konzultációra is – ez az, amire azt mondják az elején, hogy inkább nem… aztán meg azt…még, még, még…

Jelentkezés

Képzés: online újságíró kurzus, egy a gyakorlatban is érvényesíthető szakmai tudást adunk
Képzés jellege: egyéni, online, email – célirányos képzési feladatok, gyakorlati képzés, részletes útmutatással és értékeléssel – személyes, skype-os konzultáció lehetőségével.
Jelentkezés feltétele:  középfokú végzettség
Időtartama:
 16 hét / két hét karácsonyi szünettel, de nem kötelezően…/

Oktatás kezdete: szabad időpontválasztás
A kurzus ára: 68.000 Ft / részletfizetés: 1. héten  39.000 Ft. , a 6. héten 29.000 Ft.
Kurzusvezető: dr Mezővári Gyula – napilapok, hetilapok, havilapok újságírója, szerkesztője, főszerkesztője. Internetes portálok alapítója és szerkesztője.
Elérhetőség: 20 462 9029 / [email protected]

Ha részt kívánsz venni az újságírók kurzusán, itt jelezheted szándékodat, és itt regisztrálhatsz előzetesen. A jelentkezést követően megírjuk a további teendőket és részleteket.
 ⇒ Itt jelentkezhetsz

 

Népszerű kurzusok   Kreatív írás   Regényírás   Cselekményírás  Magazin-újságírás