Újságíró képzés

Népszerű kurzusok   Kreatív írás    Regényírás    Magazin-újságírás

Írj  cikkeket!

Nyári, interaktív online kurzus kezdő újságíróknak

Két hét szabadság nem akadály…  

Szeretnéd az írásodat a kedvenc magazinodban viszontlátni? Kíváncsi vagy rá, hogyan írhatod meg az ötleteidet egy olyan cikkben, amiért még fizetnek is? Tudni akarod, hogyan érheted el, hogy az írásodat a szerkesztők közzétegyék? Szívesen dolgoznál otthonról, kezdetben mint szabadúszó újságíró? Ez lenne számodra az álommunka?

Azoknak szól ez a kurzus, akik a print vagy online médiában szeretnének külsősként vagy belső munkatársként dolgozni.

A kurzus célja

Megkönnyítse a szakmába való belépésed, megmutassa, hogyan tudsz karriert indítani újságíróként akár a print, akár az online médiumokban. Ez a gyakorlatias tanfolyam segít abban, hogy valódi újságíróvá válj.

Tematika

A kurzus megtanít arra:

♦ Hogyan lásd a világot úgy, ahogyan egy újságíró…
♦ Hogyan gondolkodj úgy, mint egy újságíró…
♦  Hogyan írj úgy, mint egy újságíró…

Átfogó témakörök:

♦ a médiavilág struktúrája
♦  nyomtatott és online médiumok
♦  sajtóműfajok
♦  a hír, cikk, interjú alkotóelemei és funkciói
♦  hírérzékenység és információszerzés
♦ tény és vélemény
♦ újságírói témák és ötletek
♦ újságírói szövegalkotás
♦ magazincikk írás
♦ interjúkészítés
♦ külsős újságírás

Gyakorlatias oktatás

Az újságírás sok gyakorlást igényel. Ezért létfontosságú, hogy az újságíróképzés a szakma gyakorlati oldalára koncentráljon. Mit jelent ez az Íróműhely Újságíró kurzusán? Annyi írásgyakorlatot, amennyi csak lehetséges. Annyi elméletet, amennyi  pont szükséges. A tanfolyam szerkezete teljes mértékben gyakorlati oktatásra irányul.

Hogyan működik az újságíró kurzus

Az online kurzuson – a világ bármely pontján élsz is – könnyedén részt vehetsz, hiszen mindössze internetkapcsolatra és email címre van szükséged. Az online kurzus email-váltásos módszeren alapul. Hetente  szakmai útmutatást és azzal összefüggő összetett feladatokat kapsz. Szerkesztői mentorod én, dr. Mezővári Gyula leszek –  a kurzus idején velem állsz kapcsolatban. Írásaidat és megoldásaidat hétről hétre részletesen megbeszéljük.

Tanítottam egyetemen, alapítottam folyóiratokat, több nyomtatott és online magazin, valamint napilap vezető szerkesztőjeként, főszerkesztőjeként dolgoztam és dolgozom ma is. A kurzus ideje alatt  professzionális támogatásomat élvezheted, segítséget nyújtok számodra a kurzus minden fázisában. Személyes visszajelzést kapsz minden feladatról, válaszolok a kérdéseidre, és pályafutás-tanácsadást is adok, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki magadból a tanfolyam által.

Szerkesztettem három napilapot, hét havilapot, három online magazint. Tudom, hogy mit akarnak és várnak el a szerkesztők. És azt is, hogy melyik szerkesztő miért.

A szerkesztők nem egyetemi diplomát várnak a szerkesztőségbe…. Hidd el, a szerkesztők egyszerűen jó és jól megírt történeteket akarnak.  Olyan embert, aki fel tudja ismerni, hogy a körülötte zajló események közül melyik hír és melyik nem. Olyan embert, aki képes jól megírni és szerkeszteni a saját témáját, cikkeit, és aki jártas a médiajogban is. Olyan embert, aki le tud ülni egy másikkal és nyitottan beszélgetni, aki képes jó interjúkat készíteni és írni.

Ezt a kulcsfontosságú tudást és képességet sajátíthatod el a kurzus  alatt. 

A kurzus ideje alatt publikálási lehetőséget kapsz. A kurzus végén pedig egy oklevelet, amely tanúsítja, hogy sikeresen elvégezted az újságíró tanfolyamot.

Jelentkezés

A képzés jellege: egyéni, online, email – célirányos képzési feladatok, gyakorlati képzés, részletes útmutatással és egyéni értékeléssel.
Időtartama: 14 hét
A kezdés időpontja:
  folyamatosan, egyéni a képzés. Most 4 szabad hely van.
A kurzus  ára, igénybe vehető fizetési kedvezménnyel : 

1. héten 59 000 Ft.,  6. héten: 59 000 Ft. (A kurzus ára: 118 000 Ft.)
Kurzusvezető: dr. Mezővári Gyula –  újságíró, szerkesztő, tanár. Lapszerkesztőként és főszerkesztőként napilapok és havilapok szerkesztőségét irányította,  internetes portálok alapítója.    
Elérhetőség: 20 462 9029 / [email protected] 

 


♦ Ha be akarsz  iratkozni az  újságíró kurzusra, akkor kattints az  Itt jelentkezhetsz gombra. A jelentkezési lap elküldését követően megírjuk a további teendőket és részleteket


 

” Amikor megjelent az első cikkem, nagyon büszke voltam arra, hogy hányan gratuláltak.” / F. Bence
“A tanfolyam kiváló volt! Nagyon élveztem. Sokat tanultam, nagyon jó volt a feladatok ütemezése, és a részletes értékelés is.”  / S. Ádám

” …megtanultam, hogyan kell az információkat rendszerbe rakni… Köszönöm.” / Z. Orsolya
” Tényleg megjelent?! Húú, köszönöm, nem is gondoltam, hogy ilyen jót tudok írni. Most aztán igazán megjött a kedvem. “/ T. Viktória

” Amit gondolok: ne változtasson, tök jól működik a dolog, az ár/érték arány tökéletes, amit nyújt, egy kicsit sem felszínes, csak az ilyen, nagyon őszinte kritikából lehet tanulni. Lehet, hogy az érzékenyebbeknek ez nem jó, de ebből a színvonalból ne adjon alább, tudom, eszében sincs.” / P. V. Judit

“Ez a kurzus kiváló alapot adott arra, hogy külsős újságíróként kezdhessek dolgozni… köszönet érte.” / Zs. Norbert

” Nagyszerű ez a tanfolyam, kicsit kemény, kicsit nehéz, de már az elején elkezdtem élvezni a feladatokat.” / P. Tamás

” …haladóknak nem akar kurzust indítani, én folytatnám… / Sz. Nóra

“Tudja, Gyula, kezdetben nagyon bosszantott, hogy mindig a szabályokhoz kellett igazodnom, de amikor kiderült, hogy ezáltal tudok és lehetek kreatív, kezdtem élvezni, és  meg is bocsátottam, miért volt annyira szigorú.” / K. Zsolt

“Köszönöm, ez egy nagyon fontos kurzus volt a számomra… “/ L. Bea

“Imádtam minden percét… “/ S. Emilia   

 Nézd meg mások véleményét is

 

⇒ Népszerű kurzusok   Kreatív írás    Regényírás    Újságírás