Magazin-újságírás

Népszerű kurzusok   Kreatív írás    Regényírás    Utazz és írj!   Magazin-újságírás

Írj magazincikket!
Interaktív online kurzus kezdő újságíróknak

Szeretnéd az írásodat a kedvenc magazinodban viszontlátni? Kíváncsi vagy rá, hogyan írhatod meg az ötleteidet egy olyan cikkben, amiért még fizetnek is? Szeretnéd tudni, hogyan érheted el, hogy az írásodat a szerkesztők közzétegyék? Szívesen dolgoznál otthonról, kezdetben mint szabadúszó újságíró? Ez lenne számodra az álommunka?

Olvass tovább!

Az újságírók világa ma már nem egy zárt csoport. Bekopogtathatsz személyesen vagy online bármely szerkesztőségbe, felajánlhatod híreidet, témáidat, meg is írhatod… A nagy kérdés az: közlik-e.

Érthető, hogy mindenki a közismert lapok, magazinok és portálok szerzője szeretne lenni. Ehhez azonban nem elég az ütős téma, és önmagában nem elég a jó fogalmazáskészség… Hogy mi mindent kell még tudnod, azt tanulhatod meg és sajátíthatod el az újságíró kurzuson.

A újságíráskurzus célja:

  1. Átadjuk azt a tudást és fejlesztjük azokat a készségeidet, amelyek lehetővé teszik számodra, hogy újságíróként dolgozhass – szabadúszó külsősként vagy később teljes munkaidőben.
  2. Megtanítjuk, hogyan írhatsz érdekfeszítő és megjelenésre alkalmas cikkeket. Hogyan válaszd ki a témát, hogyan szerezd meg a szükséges információkat, és miként írd meg a cikked a műfaji, formai és tartalmi elvárásoknak megfelelően. 
  3. Képes leszel arra, hogy olyan más területeken is sikeres lehess, mint a PR-cikkek és marketingszövegek vagy egy blog írása.

Ez a kurzus szilárd alapot nyújt ahhoz, hogy produktiv tagja lehess az újságírás izgalmas és dinamikus világának. Megismered az újságírás napi és reális valóságát, de az újságíráshoz kötődő mítoszokat is.

A kurzus előnye:

  1. A magazinújságírás-tanfolyam nem foglalkozik az újságírás történetével és elméletével. A publikálás gyakorlati szempontjaira összpontosít: a hírek, a magazincikkek és az interjúk írására.
  2. A tanfolyam elméleti alapvetései és tananyagai minden nehézség nélkül megérthetők és elsajátíthatók.
  3. A tanácsadó szerkesztő alaposan ismeri a médiapiacot, a hazai médiumok működését, így ennek megfelelően és ezen a téren is professzionális segítséget és útmutatást tud adni.
  4. Referenciaértékű publikálási lehetőséget kaphatsz a stúdium ideje alatt. A kurzus végére egy kis saját portfóliót is összeállíthatsz,  ami segítséget adhat, hogy külsős újságíróként foglalkoztathassanak.

A kurzus tehát alapvetően gyakorlati képzést nyújt. Minden témakörhöz írásbeli feladat is társul, amelyet a megírása után közösen értékelünk és elemzünk.

A kurzus végére tudni fogod:

  1. Hogyan juthatsz információkhoz, erőteljes ötletekhez, témákhoz…
  2. Miként tudod az ötleteidet és témáidat újságírói szemmel és hozzáállással megközelíteni, feldolgozni és megírni. Hogyan adhatsz világos és követhető struktúrát a cikkeidnek a fordítottpiramis-elv alkalmazásával…
  3. Hogyan kell az egyes médiumok és kiadók elvárásainak megfelelően egy-egy cikket megírni, és az írásaidat értékesíteni a sajtópiac adott szegmensében…

Gyakorlatias a képzés, az elméleti és etikai megfontolások az egyes feladatok megoldása által kerülnek terítékre. A kurzus nyitányaként nagy biztonsággal megtanulsz újságíró-fejjel látni és gondolkodni és ezzel párhuzamosan hírt írni, és a hírt mint nyersanyagot felismerni, valamint a hírt megszerkeszteni. Ez minden újságírói műfaj alapja. Erre épülnek a cikkek, akár szerkesztőségi cikk, akár marketing cikk is a funkciójuk. A kurzus második felében önálló magazincikkek és interjúk készítése a feladat, természetesen útmutatással, és utólagos elemzéssel.

Az újságíráskurzus specialitása

⇒ Megoldásaidat és írásaidat részletesen értékeljük, közösen elemezzük tartalmi, szerkezeti és stiláris szempontból, és ennek megfelelő, személyre szabott korrekciókat, útmutatást adunk. Ez az, ami által az Íróműhely minden kurzusa egyedi és páratlan… hiszen nem csoportos oktatásban veszel részt, ahol megoszlik a figyelem.

A kurzus ideje alatt publikálási lehetőséget kapsz.
A kurzus végén pedig egy oklevelet, amely tanúsítja, 
hogy sikeresen elvégezted az újságíró tanfolyamot.

Hogyan működik az újságíró kurzus

Az online kurzuson – a világ bármely pontján élsz is – könnyedén részt vehetsz, hiszen mindössze internetkapcsolatra és email címre van szükséged. Az online kurzus email-váltásos módszeren alapul. Hetente  szakmai útmutatást és azzal összefüggő összetett feladatokat kapsz. Szerkesztői mentorod én, dr. Mezővári Gyula leszek –  a kurzus idején velem állsz kapcsolatban. Írásaidat és megoldásaidat hétről hétre részletesen megbeszéljük.

Tanítottam egyetemen, alapítottam folyóiratokat, több nyomtatott és online magazin, valamint napilap vezető szerkesztőjeként, főszerkesztőjeként dolgoztam és dolgozom ma is. A kurzus ideje alatt  professzionális támogatásomat élvezheted, segítséget nyújtok számodra a kurzus minden fázisában. Személyes visszajelzést kapsz minden feladatról, válaszolok a kérdéseidre, és pályafutás-tanácsadást is adok, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki magadból a tanfolyam által.

” Tényleg megjelent?! Húú, köszönöm, nem is gondoltam, hogy ilyen jót tudok írni. Most aztán igazán megjött a kedvem. Eddig egy kicsit féltem is, mert sokszor olyan szigorú. De megérte… “/ T. Viktória
” Amikor megjelent az első cikkem, nagyon büszke voltam arra, hogy hányan gratuláltak.” / F. Bence

Felvételi feladat

Ha úgy döntesz, jelentkezel az újságíró képzésre, akkor kattints a ⇒ felvételi feladat oldalra. Oldd meg a feladatot az ott leírtak szerint. A jelentkezéseddel vagy érdeklődéseddel egy időben a ⇒ Jelentkezési lap megjegyzés rovatába másolva küldd el a feladatmegoldást is.

Jelentkezés

A képzés jellege: egyéni, online, email – célirányos képzési feladatok, gyakorlati képzés, részletes útmutatással és értékeléssel.
Időtartama: 16 hét
A kezdés időpontja:
  folyamatosan, hiszen egyéni a képzés. Most 2 szabad hely van.
A kurzus  ára: 88.000 Ft  / részletfizetés: 1. héten 39.000 Ft. , a 5. héten 49.000 Ft.
Kurzusvezető: dr. Mezővári Gyula – napilapok, hetilapok, havilapok újságírója, szerkesztője, főszerkesztője. Internetes portálok alapítója és szerkesztője.
Elérhetőség: 20 462 9029 / [email protected] 

Ha részt kívánsz venni a magazin-újságírás kurzuson, a Jelentkezz most!-ra kattintva jelezheted szándékodat. A jelentkezést követően megírjuk a további teendőket és részleteket.

A hírírással megszenvedtem, de utána rájöttem, hogy enélkül nem tudtam volna jó cikket írni, mert igazából akkor kezdtem megtanulni, hogyan kell újságíró fejjel gondolkodni, és az információkat rendszerbe rakni… De ezt csak így, utólag látom már be, és köszönöm.” / S. Klaudia

” Amit gondolok: ne változtasson, tök jól működik a dolog, az ár/érték arány tökéletes, amit nyújt, egy kicsit sem felszínes, csak az ilyen, nagyon őszinte kritikából lehet tanulni. Lehet, hogy az érzékenyebbeknek ez nem jó, de ebből a színvonalból ne adjon alább, tudom, eszében sincs.” / P. V. Judit

” Ez a kurzus kiváló alapot adott arra, hogy külsős újságíróként kezdhessek dolgozni… köszönet érte.” / Zs. Norbert

” Nagyszerű ez a tanfolyam, kicsit kemény, kicsit nehéz, de már az elején elkezdtem élvezni a feladatokat.” / P. Tamás

⇒ Nézd meg mások véleményét is

 

Népszerű kurzusok   Kreatív írás    Regényírás    Utazz és írj!   Magazin-újságírás