Magazin-újságírás

Népszerű kurzusok   Kreatív írás  Kreatív írás & olvasás  Regényírás   Történetépítés  Magazin-újságírás

Írj magazincikket!
Interaktív online kurzus kezdő újságíróknak

Szeretnéd az írásodat a kedvenc magazinodban viszontlátni?
Kíváncsi vagy rá, hogyan írhatod meg az ötleteidet egy olyan cikkben, amiért még fizetnek is?
Szeretnéd tudni, hogyan érheted el, hogy az írásodat a szerkesztők közzétegyék?
Szívesen dolgoznál otthonról, kezdetben mint szabadúszó újságíró?
Ez lenne számodra az álommunka? Olvass tovább!

Az újságírók világa ma már nem egy zárt csoport. Bekopogtathatsz személyesen vagy online bármely szerkesztőségbe, felajánlhatod híreidet, témáidat, meg is írhatod… A nagy kérdés az: közlik-e.

Érthető, hogy mindenki a közismert lapok, magazinok és portálok szerzője szeretne lenni. Ehhez azonban nem elég az ütős téma, és önmagában nem elég a jó fogalmazáskészség… Hogy mi mindent kell még tudnod, ezt tanulhatod meg és sajátíthatod el az újságíró-kurzuson.

A magazin-újságírás tematikája

A kurzus célja, hogy megkönnyítse a szakmába való belépést, és megmutassa, hogyan lehet karriert indítani szabadúszó újságíróként akár a print, akár az online médiumokban.

Megtanulod, mi a különbség az újságírói tartalom & értékrend, valamint más kommunikációs tartalmak között (pl. beszélgetés, levél, napló, novella, pletyka, reklám-cikk).

Megismered a különböző magazinfajtákat, ezek print és online változatait, formai és tartalmi jellegzetességeit. Tudatosul benned, mi a különbség a magazincikkek és az egyéb sajtóműfajok között.
 Felfedezed, hogyan juthatsz információkhoz, erőteljes ötletekhez, témákhoz.  Megtanulod, miként lehet az ötleteidet és témáidat újságírói szemmel és hozzáállással megközelíteni, feldolgozni.
Megismered a magazinokban olvasható különféle cikkek különféle típusait. Megtanulod, hogyan adhatsz világos és követhető struktúrát a cikkeidnek a fordítottpiramis-elv alkalmazásával.
Megismered és alkalmazod is a magazincikkek készítésének szabályait: a témaválasztástól a felkészülésen át a megírásig…
Megtanulod, miként kell egy ütős nyitányt, vagyis leadet írni, hogyan épüljön fel a cikked törzse, fenntartva az olvasó érdeklődését. És azt is, miképpen kell lezárni.
Megismered és alkalmazod az interjúkészítés jellegzetességeit és speciális szabályait.

Megtudod, hogyan választhatsz olyan témát, amely illeszkedik a kiválasztott magazin jellegéhez. Tisztába kerülsz azzal is, hogy miért olyan fontosak a kiadói szempontok egy szabadúszó számára, és hogyan kell ennek megfelelően egy-egy cikket megírni, és az írásaidat értékesíteni a sajtópiac ezen szegmensében.

Ez a kurzus szilárd alapot nyújt ahhoz, hogy sikeres tagja lehess az újságírás izgalmas és dinamikus világának. Megismered az újságírás napi és reális valóságát, de az újságíráshoz kötődő mítoszokat is.

Online, referenciaértékű publikálási lehetőséget kapsz a stúdium ideje alatt.

A kurzus közben elkészíthetsz: egy magazinszerkesztő számára írt bemutatkozó levelet ♦ egy professzionális témaajánló levelet egy magazin szerkesztője-rovatvezetője számára ♦ egy megjelenésre alkalmas magazincikket egy nyomtatott magazin számára ♦ egy megjelenésre alkalmas magazincikket egy online magazin számára

Hogyan működik az újságíró kurzus

Az online kurzuson – a világ bármely pontján élsz is – könnyedén részt vehetsz, hiszen mindössze internetkapcsolatra és email címre van szükséged. Az online kurzus email-váltásos módszeren alapul. Hetente  szakmai útmutatást és azzal összefüggő összetett feladatokat küld számodra a mentorod, dr. Mezővári Gyula –  a kurzus idején vele állsz kapcsolatban. Írásaidat és megoldásaidat hétről hétre részletesen megbeszélitek majd.

A kurzus ideje alatt – és még azt követően is – mentorod professzionális támogatását élvezheted, segítséget nyújt számodra a kurzus minden fázisában.

Személyes visszajelzést kapsz minden feladatról, válaszol a kérdéseidre, és szakértői pályafutás-tanácsadást is nyújt, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki a magad számára a tanfolyamból. Mentorod többek között a Cash Flow, a Diplomatic and Business Life, a Mai nap, a Blikk, Az utazó magazin és az Interpress Magazin (IPM) szerkesztőjeként és főszerkesztőjeként dolgozott, s több online magazin főszerkesztőségét vezeti.

” Tényleg megjelent?! Húú, köszönöm, nem is gondoltam, hogy ilyen jót tudok írni. Most aztán igazán megjött a kedvem. Eddig egy kicsit féltem is, mert sokszor olyan szigorú. De megérte… “/ T. Viktória

” Mi tagadás, tartottam a felvételi feladattól, de nagyon megkönnyebbültem, amikor azt írta, hogy nem tökéletes, de biztató, és ha én is úgy akarom, vágjunk bele.” / K. Gabi

” Amikor megjelent az első cikkem, megosztottam a Facebookon, és nagyon büszke voltam arra, hogy hányan lájkolták és gratuláltak.” / F. Bence

” A hírírással megszenvedtem, de utána rájöttem, hogy enélkül nem tudtam volna jó cikket írni, mert igazából akkor kezdtem megtanulni, hogyan kell újságíró fejjel gondolkodni, és az információkat rendszerbe rakni… De ezt csak így, utólag látom már be, és köszönöm.” / S. Klaudia

” Amit gondolok: ne változtasson, tök jól működik a dolog, az ár/érték arány tökéletes, amit nyújt, egy kicsit sem felszínes, csak az ilyen, nagyon őszinte kritikából lehet tanulni. Lehet, hogy az érzékenyebbeknek ez nem jó, de ebből a színvonalból ne adjon alább, tudom, eszében sincs.” / P. V. Judit

” Ez a kurzus kiváló alapot adott arra, hogy külsős újságíróként kezdhessek dolgozni… köszönet érte.” / Zs. Norbert

” Nagyszerű ez a tanfolyam, kicsit kemény, kicsit nehéz, de már az elején elkezdtem élvezni a feladatokat.” / P. Tamás

⇒ Nézd meg mások véleményét is…

Jelentkezés

A képzés célja: ez a kurzus szilárd alapot nyújt ahhoz, hogy sikeres tagja lehess az újságírás izgalmas és dinamikus világának. Megismered az újságírás napi és reális valóságát, de az újságíráshoz kötődő mítoszokat is.
A képzés jellege: egyéni, online, email – célirányos képzési feladatok, gyakorlati képzés, részletes útmutatással és értékeléssel.
A kezdés időpontja: bármikor, egész évben – most 3 szabad hely van
Időtartama: 4-6 hónap, az egyéni tempótól függően
Jelentkezés feltétele: az online tanfolyam mindenki számára nyitott, aki legalább középfokú végzettséggel, valamint jó íráskészséggel és kiváló általános ismeretekkel rendelkezik – és szabadúszó újságíróként kívánja elkezdeni szakmai karrierjét. A nyelvtudás előnyös, de nem alapfeltétel.
A kurzus ára: 78.000 Ft / részletfizetés: 1. héten 39.000 Ft. , a 5. héten 39.000 Ft.
Kurzusvezető: dr. Mezővári Gyula – napilapok, hetilapok, havilapok újságírója, szerkesztője, főszerkesztője. Internetes portálok alapítója és szerkesztője.
Elérhetőség: 20 462 9029 / [email protected] 

Ha részt kívánsz venni az újságíró kurzuson, itt jelezheted szándékodat, és itt regisztrálhatsz előzetesen. A jelentkezést követően megírjuk a további teendőket és részleteket.
 ⇒ Itt jelentkezhetsz

 

Népszerű kurzusok   Kreatív írás  Kreatív írás & olvasás  Regényírás   Történetépítés  Magazin-újságírás