Kiskutya – Íróműhely játék és pályázat

Szerző MGY

  Írj érdekes és lebilincselő történetet arról, hogy a karaktered megkapja-e a vágyott kölyökkutyát.

  Napra nap történik hasonló a világban. De te ne azt írd meg, hogyan szoktak az emberek, gyerekek kölyökkutyát kapni, vásárolni, szerezni… mert az nem egy novella, hanem inkább újságcikk témája lenne.

  Mire figyelj?

  ♦ Válassz egy olyan karaktert, aki valóban érdemes arra, hogy figyeljünk rá és drukkoljunk neki. Vagyis az olvasót érdekelje a karaktered sorsa, legyen rá kíváncsi, hogy mi fog vele és általa történni.

  ♦ Tedd rendkívül fontossá a kölyökkutyát a karaktered számára. A karakterednek valamiért – ezt te találod ki, még mielőtt íri kezdesz – szüksége legyen a kiskutyára.  Vagyis ne legyen számára mindegy, hogy most megkapja, vagy nem kapja.… A karakterednek most legyen szüksége a kiskutyára.

  ♦ Állítsd akadály vagy akadályok elé a karakteredet, hogy ne legyen egyszerű számára a kiskutya elnyerése, megszerzése…

  ♦ Találj ki egy olyan helyzetet, amelyben egyáltalán nem egyértelmű, hogy hozzájut-e a kölyökkutyához.

  ♦ Mit csinál a karaktered, hogy próbálja az eseményeket, a helyzetet a maga javára fordítani. Mutasd meg az erőfeszítéseit is.

  ♦ Gondold ki, mi lesz az a döntő esemény, amely végül is eldönti, hogy a karaktered megkapja-e a kölyökkutyát?

  És most írd meg a történeted…

  Amikor kész vagy a maximum 10-12 ezer karakteres történeteddel, küldd el az [email protected] email címre. Minden novellát, történet elolvasunk és értékelünk is, és még tanácsokat, útmutatást is kapsz tőlünk e-mailben. A legjobb történeteket pedig megjelentetjük az Íróműhely újonnan induló Novellák rovatában.

  Beküldési határidő: 2019. november 10.

  A pályázat lezárult. Eredményhirdetés november 17-én.

  Í®j örömmel!

   

   

   Komment írása